Vision Board workshop – breng je dromen en doelen in beeld


Wat is een Vision Board?

Een vision board is een collage van afbeeldingen die je dromen en doelen uitbeelden. Je gebruikt een groot vel papier en daarop plak je afbeeldingen, foto’s en teksten waar jij een blij gevoel van krijgt. Denk bijvoorbeeld aan afbeeldingen van jouw ideale huis, partner, werk, leven. Van doelen die je graag wilt bereiken, nieuwe hobby’s die je zou willen oppakken, avonturen die je zou willen beleven. En teksten van mooie woorden of quotes die jou aanspreken.

Tijdens het maken van een vision board kun je heel intuïtief te werk gaan: je zoekt afbeeldingen uit waar je een goed gevoel bij krijgt, zonder hier verder over na te denken. Achteraf kun je dan onderzoeken wat deze afbeeldingen jou te zeggen hebben.

Onder het mom van ‘wat je aandacht geeft groeit’ richt je je aandacht volledig op wat jij wilt manifesteren in jouw leven. Je vision board kun je thuis een zichtbare plek geven, zodat je regelmatig wordt herinnerd aan de richting die jij op wilt gaan.
 
Indeling van de workshop

We beginnen de workshop met een korte meditatie en visualisatie van hoe jij de toekomst het liefst voor je ziet. Vervolgens gaan we lekker knippen en plakken. Er zijn stapels tijdschriften aanwezig waaruit je kunt knippen wat je wilt. We sluiten de workshop af met een verdiepende reflectie van jouw vision board, resulterend in een praktische stap richting jouw dromen waar je thuis weer mee verder kan.
 
Praktische informatie
De workshop duurt 3,5 uur en vindt plaats in Nijmegen (gratis parkeren en goed bereikbaar per OV).

Bijdrage: 25 euro per persoon.

Workshop op aanvraag: stuur een mailtje naar info@creatipi.nl als je interesse hebt om deze workshop te volgen. Je kunt je individueel aanmelden of in een kleine groep. Zodra er minstens twee aanmeldingen zijn, kunnen we gezamenlijk een datum prikken voor de workshop.

 
visionboard
 

Workshop Vision Board = een aanrader!!!
Vriendelijk verwelkomd met thee en iets lekkers. Er lag voor iedereen een setje scharen, plakstift en een lekker groot, stevig vel papier klaar. Heel uitnodigend.
We werden om te beginnen meegenomen in een geleide visualisatie. Dat was fijn, het helpt om het proces op gang te brengen. De stem van Melanie is een bijzondere combinatie van zacht, melodieus en krachtig, een genot om naar te luisteren!
Daarna lekker struinen door de overvloed aan tijdschriften, op speurtocht naar plaatjes die passen bij mijn doelen voor dit jaar. Heerlijk aan het knippen en plakken geweest.
Als toetje kregen we vragen over wat er onder onze handen ontstaan was. Dat mocht je voor jezelf beantwoorden of delen met de anderen. Je hoort het wel vaker, dat delen niet verplicht is, maar zoals Melanie het zegt voelt het echt zo; uitnodigend, het moet niet, het mag wel. Fijn vind ik dat!
Vision Board is mee naar huis en krijgt morgen een plekje, zodat ik de komende dagen wat dieper kan kijken naar waar het allemaal over gaat.
Dikke duim omhoog voor hoe deze workshop is vormgegeven. <3

– Anna, deelnemer Vision Board workshop