Melanie Sijberden
In creatieve coaching komen twee passies van mij samen: mijn passie voor creativiteit en de menselijke psyche.

Creativiteit bedrijf ik het liefst op een intuïtieve manier. Dat betekent dat ik van tevoren niet weet wat ik ga maken. Ik begin gewoonweg te schilderen, tekenen of kleien en volg mijn handen en impulsen. Hierbij staat vooral het plezier van creëren centraal, het resultaat is minder belangrijk dan het bezig zijn zelf. Deze manier van werken zie je terug onder ‘Eigen creaties’.

Daarnaast gebruik ik creativiteit in mijn dagelijks leven en voor mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. Als tool om emoties en ervaringen te uiten. Om nieuwe kanten van mezelf te ontdekken en te integreren. Om betekenis te geven aan mijn leven. En ook om te spelen, ontspannen en genieten zonder doel.

En dan de menselijke psyche. Eindeloos fascinerend en complex. Ik blijf mezelf graag ontwikkelen op mentaal, emotioneel, sociaal, fysiek, creatief en spiritueel gebied en vind het als coach prachtig om getuige te mogen zijn van de ontwikkelingen van anderen. Als coach werk ik vooral vanuit zachtheid, intuïtie en aanwezigheid. Ik geef jou zoveel mogelijk ruimte, ruimte om helemaal jezelf te zijn. Ik stel vragen en geef zo min mogelijk antwoorden of adviezen, omdat ik het belangrijk vind dat je leert te vertrouwen op jouw eigen wijsheid. Jij als coachee bent de expert als het gaat over jouw binnenwereld. En creatieve coaching is een bijzondere manier om weer dichter bij jezelf te komen.

Momenteel volg ik een vierjarige opleiding tot creatief coach, bij De Kleine Tiki. Ik heb mijn derde jaar bijna afgerond en vind het heerlijk om creatief te coachen en workshops te geven!

– Melanie Sijberden