“Every child is an artist. The problem is how to remain an artist once he grows up.”  ― Pablo Picasso

intuitief_schilderen_nijmegen

Vond jij het als kind ook zo heerlijk om creatief bezig te zijn?

Om te kliederen, spelen, kleuren, genieten en krassen zonder doel?

Verlang jij ernaar om…

  • weer in contact te komen met deze kinderlijke speelsheid en onbevangenheid?
  • je perfectionisme los te laten en om meer ontspannen in het leven te staan?
  • in contact te komen met jouw gevoel, intuïtie en eigen wijsheid?
  • speels om te kunnen gaan met creatieve en emotionele blokkades?
  • jezelf te ontplooien met behulp van creativiteit?

flow

In de basiscursus ‘Intuïtief schilderen, tekenen en boetseren’ leer je een manier van creëren waarin het resultaat niet centraal staat, maar het genieten van het creatieve proces zelf. Als kind kunnen we dat van nature, maar helaas verliezen we deze vaardigheid vaak in onze volwassenheid. In onze prestatiegerichte maatschappij heb je lef nodig om het resultaat los te durven laten. Als je je richt op het creatieve proces zelf, kun je in een flow raken, wat kan zorgen voor inspiratie, energie, ontspanning en nieuwe inzichten. Ook kun je creatieve blokkades, oordelen en perfectionisme tegenkomen en in deze cursus leer je hoe je daar vanuit acceptatie mee om kunt gaan.

In de cursus zullen verschillende creatieve opdrachten langskomen om in contact te komen met jezelf en om vanuit dit contact te kunnen experimenteren, ontdekken en spelen met kleur, vorm en beweging. Er zal een verscheidenheid aan materialen langskomen, zoals: acrylverf, waterverf, oliekrijt, pastelkrijt, klei, collagemateriaal, kleurpotloden. Daarnaast wordt er ook gewerkt met meditatie, muziek en schrijfopdrachten om het creatieve proces te ondersteunen.

Voor wie?
Deze cursus is geschikt voor iedereen die een verlangen heeft om intuïtief te leren schilderen, tekenen en boetseren, en interesse heeft in persoonlijke ontwikkeling. Misschien is dit de eerste creatieve cursus die je gaat volgen en denk je dat je niet kan tekenen en schilderen. Dan ben je van harte welkom, want kunstzinnige ervaring of aanleg is niet nodig. Ook als je een creatieve achtergrond hebt of werkt in de creatieve sector ben je van harte welkom. Intuïtief creëren kan namelijk een mooie aanvulling zijn op de technieken en resultaatgerichtheid die je gewend bent vanuit je achtergrond.

18742375_1397715066988051_182117376_o

Praktische informatie
Momenteel worden er helaas geen cursussen in groepsverband gegeven in verband met COVID-19. Er zijn wel mogelijkheden om een individueel creatief traject te volgen, eventueel in combinatie met coaching. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag hiervoor een kosteloos oriëntatiegesprek aan door te bellen naar 06-17018345 of een mail te sturen naar info@creatipi.nl.

“Probeer je iets te maken dat volmaakt is: het blijft onvolmaakt.  Doe je iets op natuurlijke wijze, dan is het altijd volmaakt. “― Osho